Wie zit er achter Inclusief Nederland

Inclusief Nederland is een initiatief van Leonore Nieuwmeijer. Mijn persoonlijke drive en ambitie om op een positieve manier een bijdrage te leveren voor het individu in onze samenleving was aanleiding voor het oprichten van deze community. Ik kom veel in contact met mensen die een kans hebben gekregen en hun persoonlijke verhaal met  me delen. Altijd is er iemand geweest die ze die kans heeft gegeven en die het talent in de mens zag. Telkens weer ben ik onder de indruk van de verbinding die ontstaat.

Mijn ervaring leert dat door het delen van verhalen van mezelf en anderen meer mensen aan de slag (willen) gaan voor een ander. Altijd staat hier de verbinding tussen mensen centraal en een organisatie die de mogelijkheid biedt. Hoe langer ik bezig ben met dit onderwerp hoe duidelijker het wordt dat het een kleine wereld is. Ik kom steeds dezelfde mensen uit dezelfde organisaties tegen. Op de vraag wat ik kan bijdragen aan een inclusievere samenleving kwam Inclusief Nederland tot stand.

Ik heb me lang afgevraagd hoe ik meer organisaties zou kunnen bereiken om aan de slag te gaan met inclusief ondernemen en ben er van overtuigd dat ik dit doe door mensen te inspireren en ambassadeur te maken. De gedachte de groep (young) professionals die aan het begin staan van hun carrière staan te kunnen besmetten met inclusiviteit gaf mij hoop. Hoop op kentering in onze samenleving waardoor er kansen ontstaan voor iedereen.

Zo ben ik in mijn vrije tijd Inclusief Nederland gestart. Een idee dat als snel omarmd werd door veel enthousiaste mensen in mijn netwerk die een bijdrage hebben geleverd. Omdat het bouwen van deze community in mijn vrije tijd plaatsvindt gaat het niet snel, maar wel effectief.

Sluit jij je aan?